Hur du startar företag i Sverige

Planer på att starta företag?  Här får du reda på de vanligaste bolagsformerna och vilka steg du behöver ta för att kunna starta ditt bolag. Behöver du hjälp med att starta bolag eller har funderingar över vilken bolagsform som passar dig bäst så hjälper vi på Innecta gärna till!

Vad för typ av bolag du ska starta
Vilken typ av bolag som passar just dig är svårt att svara på. Det beror helt på vilken typ av verksamhet du ska bedriva och vem du är. Är du osäker kan du alltid ta hjälp av oss på Innecta.

Olika typer av bolagsformer
Enskild firma  – inget start kapital, du är personligen ansvarig för företagets avtal & skulder

Aktiebolag – minst 25 000 kr i startkapital. Företaget är en egen juridisk person, du är inte personligen ansvarig för företagets avtal & skulder

Handelsbolag – inget startkapital. Minst två delägare där båda är personligen ansvariga för företagets avtal & skulder

Kommanditbolag – inget startkapital. Minst en komplementär och en kommanditdelägare. Delägaren är personligen ansvarig för företagets avtal & skulder

Steg för steg hur du går till väga

1. Registrera ditt företag hos Bolagsverket.
2. Alla företag som beskrivs innan – måste registrera sig hos Skatteverket. de flesta fall ansöker du om F-skatt (företagsskatt i Sverige) och momsregistrering.
3. Informera Bolagsverket om identiteten hos de verkliga ägarna. Detta gäller både aktiebolag och handelsbolag men inte enskilda näringsidkare.

Dela inlägget, välj plattform!

Facebook
Twitter
LinkedIn