Fortsatt osäkert stöd till företag

Printscreen på stöd för korttidpermitering

Tillsammans tar vi oss framåt

Hej alla,
Det är fortsatt mycket osäkert vilken stöttning man kan få från staten i denna svåra tid. Informationen är bristfällig men fylls på efterhand. Vi bevakar vad som sker och sägs så ni kan fokusera på att komma på fötter igen och säkra varje affär, order & beställning som går att fånga. Lovar att vi gör allt i vår makt för att hjälpa er som har fått stora bekymmer pga coronaviruset och ett avstannande Sverige. Vi har varit i kontakt med de flesta av er tror och hoppas vi men kontakta oss om så inte är fallet så vi kan se vad just ni kan och inte kan göra.
Det är väldigt många som hört av sig till oss i veckan och frågat om man som ägare kan vara stödberättigad vid korttidspermittering. I första informationsrundan kändes det hoppfullt att det kunde vara så men efter påtryckningar om information från Tillväxtverket la de upp detta på sin hemsida idag:
”Vilka anställda kan omfattas av stödet?
Stödet omfattar inte nyanställda, utan endast anställda som var avlönade 3 månader före ansökan om stöd.
Stödet gäller för de anställda som arbetsgivaren varit skyldig att betala arbetsgivaravgifter för under stödmånaden.
Anställda som tillhör arbetsgivarens familj är ej stödberättigade. Som familj räknas barn, föräldrar samt avlägsnare släktingar som bor i samma hushåll. Detta inkluderar också ägare.
Arbetstagare som uppbär anställningssubventioner från Arbetsförmedlingen kan inkluderas i stödet.”
Tyvärr alltså, även detta stöd som verkade mycket lovande från början verkar vara inriktat på de större bolagen.  Vi har dock flera kunder som just nu diskuterar/förhandlar med delar av personalen om korttidspermitteringar, kan vara hela säljgänget som kan gå ner i tid, lagerpersonal eller personalen på kontoret.
Hör av er om ni behöver vägledning i Korttidspermitteringsdjungeln!
Ta hand om er, om varandra och kämpa på! Det kommer komma en ljusning!
// Vännerna på Innecta

Dela inlägget, välj plattform!

Facebook
Twitter
LinkedIn