Innecta stöttar Lunds Akademiska Schackklubb

Vi är glada att kunna presentera ännu ett sponsorsamarbete med en härlig förening i Lund! Denna gången är det Lunds Akademiska Schackklubb (även kallade LASK) som bildades den 30 september 1906 som vi på Innecta valt att stötta som sponsor. Klubben är landets tredje största schackklubb med ca 350 medlemmar i åldrarna 5-80 år. LASK har för närvarande fem lag i Allsvenska serien och har vunnit lag-SM tio gånger, senast säsongen 2018/2019. Också på ungdomssidan är LASK en av landets främst klubbar.

Schackhuset på Trollebergsvägen 105 i Lund är LASK:s klubblokal, som är öppen 6-7 dagar per vecka. LASK har ett 15-tal ledare och ca 30 träningsgrupper varje vecka. Schackskolan är öppen för spelare i alla åldrar, från nybörjare till avancerade spelare. På Schackhuset anordnas regelbundet turneringar: Lund Open, Lilla Lund Open, Lund Blitz Open, Mragel Open, Rolf Martens minnesturnering, Frans G Bengtssons minnesturnering, Tomas Carnstams minnesturnering, LASK Open, Lilla LASK Open, LASK Blitz Open, Guldhästen, Älgjakten och Silvertornet.

LASK:s stora internationella turnering, CellaVision Chess Cup, spelas sedan 2015 på Ideon Gateway med ca 250 spelare från ca 15 nationer. Hittills har turneringen samlat ett stort antal stormästare – rekordet är 33 stormästare år 2017, det nästa högsta för en individuell turnering i Sverige. Turneringen har varit inställd under pandemin.

Vi ser fram emot att följa er resa framåt!

Läs mer om LASK här: http://www.lask.se/arkiv

Dela inlägget, välj plattform!

Facebook
Twitter
LinkedIn